Nybildad Förening 2016

01.01.2016 00:00

Dalarnas Guide- och Kulturförening
…förnyad förening 

Kultur i Dalarna är det många som är intresserad av. Länets Guider utvidgar nu föreningen till att innefatta även alla som är intresserade av allt som länet har att erbjuda.

Varför förnyad förening?

Dalarnas Guider genomför ett stort antal kulturevenemang, föreläsningar och besök på intressanta platser i vårt län. Vi får då och då förfrågningar om man kan få hänga med trots att man inte är guide. Det finns många lokala kulturföreningar i vårt län men ingen som täcker hela Dalarna. Nu öppnar föreningen upp för alla att bli medlem och på så sätt tillgång till allt vi gör. Med andra ord, en möjlighet att få uppleva mer tillsammans med andra som delar intresset av kulturen i länet.

 

Kulturellt - på gång under vintern

Det blir ett blandat program under årets första månader. Först ut den 14 februari blir det en föreläsning där Faluns Kulturarv möter Syriens Kulturarv. En spännande ”resa i Syrien”.

Den 2 april följer en allmän föreläsning om Faluns Historia.

Vad har man erbjudit under den senaste tiden?

”Vi har haft ett mycket omväxlande program, säger föreningens kassör Agneta Björkman. Vi har besökt Grycksbo Pappersbruk och Flogberget, gått på guidad tur i Falun och på Leksands kyrkogård, lyssnat på föreläsning om den äldsta skidan och om Falugrafikerna. Det är så trevligt att uppleva allt detta tillsammans med andra som har samma intresse. Kontaktnätet blir så stort och så trevligt.”

 

 

För mer information: dalaguide.ordforande@gmail.com

Tillbaka

Kontakt

Dalarnas Guide- och Kulturförening
Toftbyn 254
79024 Toftbyn

0705155099

© 2015 All rights reserved.

Drivs med Webnode